Vaikka maalle muuttoon on vielä kohtuu paljon "ehkiä" mm. ei ole vielä tietoa, saako sille tontille, mitä ollaan suunniteltu, edes rakentaa, niin on talokuume noussut niin suureksi, että olen tilaillut taloesitteitä kaikilta mahdollisilta ja mahdottomilta talontoimittajilta, joiltakin jopa useampaan kertaan.:)

Mielessä on kuva, minkälainen talo siellä pienen metsän keskellä joen rannassa pitäisi näyttää. Ulkoapäin. Mutta miten pystyt päättämään sen sisällön? Onneksi meillä on miehen kanssa suunnilleen samanlainen ajatus, mutta hienosäätöä se vaatii vielä ja paljon. Onko siinä kolme vai neljä makuuhuonetta? Näkyykö joki keittiön vai olohuoneen ikkunasta? Vai kenties molempien? Onko kodinhoitohuone, sauna ja pesutilat kummassa päässä taloa? Pitääkö yhdestä makuuhuoneestä päästä suoraan pesuhuoneeseen? Kovasti olen koittanut katsoa kaikkia taloja, missä työni puolesta pääsen käymään vähän "sillä silmällä" ja paljon (ehkä liikaakin) ideoita on tarttunut mukaan. Käytännöllisyys pitäisi saada samaan pakettiin sisuksen kanssa. Siinä riittää haastetta.

Maalla kun ollaan, niin eläintenhoitokamppeet pitäisi saada kätevästi riisuttua jossain, ettei koko talon läpi tarvitse rampata. Miehen neljä lasta, jotka ovat meillä säännöllisesti tuovat oman haasteensa. Lisäksi olisi tarve harrastushuoneelle, jossa saisi rämpytellä kitaraa ja vaikka vähän laulaa karaokea.

En malta odottaa sitä hetkeä, kun aletaan valitsemaan pintamateriaaleja. ;)

 

Jos jollakin on kokemusta hyvistä talontoimittajista, mielelläni otan vinkkejä vastaan. Hakusessa on perinteinen talomalli.Tällä hetkellä ovat vahvoilla Jukka-talo ja Omatalo.